Istiván Autó FC és a KK Péntek 18 Futball Társaság oldala

Egy helyszín (Kiskanizsa) - Egy időpont (péntek 18 óra)- Egy baráti társaság (ld.tagok)- Egy kispályás öregfiúk csapat (Istiván Autó). Minden ami a társaságunkkal, csapatunkkal kapcsolatos, aktuális (és persze publikus).

(A mérkőzések tudósításai a csapatvezető Marosi Zsolt (Maxa) szellemi termékei, így a tárgyszerűségre való törekvés mellett természetesen egy jó adag szubjektív véleményt is tartalmaznak!)

 

2018.01.06. IX. Deme Richárd Emléktorna (Nagykanizsa)

Csapatunk eredményei:

C csoport:
IA - Sand/Kustán 1-0
Calcio Jovis - IA 3-0
Oportó - IA 3-0

Csapattagok: Dervalics,Matola,Csetei,Tomasics,Hajdu,Horváth G.,Simon, vmint. Laczó,Mihályfalvi (vendégek);
Ambrus (szakvezető); Szendrei,Marosi (nézők)

Gólszerző: Laczó

Az első mérkőzésen akár kiütéses győzelmet is arathattunk volna (pl. az első hetven másodperc alatt három ziccer), végül a nehezen megszülető gólunk ellenére biztos győzelmet arattunk.
Második mérkőzésünkön is helyzetekkel kezdtünk, de a meccs második felében ellenfelünk egyértelműen fölénk nőtt.
A harmadik találkozóra ellenfelünk, az egyébként sem gyenge állománnyal kezdő címvédő csapat három futsalossal egészült ki, ezért a tisztes helytállás volt a célunk, amit teljesítettünk is.

2017.12.16. V. Kustán és Társa Öregfiúk Torna (Nagykanizsa)

Csapatunk eredményei:

D csoport:
Rédics - IA 3-0
Nk-Kc Muppet Show (HR) - IA 4-0
Torcida Lendava - IA 1-0

Csapattagok: Matola,Anek,Csetei,Tomasics,Hajdu,Horváth G.,Szendrei, vmint. Buda,Horváth T. (vendégek) és Dervalics,Horváth L.,Marosi (nézők)

Három kimondottan erős csapattal szemben a tisztes helytállás lehetett a célunk, amit teljesítettünk is, támadójátékban azonban nullák voltunk.

2017.11.03. Sympatic - Istiván Autó 2-1 (1-0)

IA:Dervalics-Anek,Csetei,Kapuvári,Horváth G.,Szendrei-Ambrus,Tomasics
(+Marosi,Horváth L.,Mismás)

G.: Horváth G.

Hiába érkeztünk jó szériából a bajnokság záró mérkőzésére, ezúttal minden csapatrészben voltak fontos hiányzóink az elmúlt hetekhez képest.
Talán ezt is érezve kezdtünk sokkal bizonytalanabbul, játékmesterünk hiánya főleg  a labdafelhozatalnál bizonyult látványosnak. Gyakorlatilag csak véletlenszerű lehetőségeink voltak, miközben ellenfelünk egyértelműen gyorsabban játszva sorra dolgozta ki a helyzeteket, amelyből végül egyet kihasználva - számunkra hízelgő különbségű - előnnyel zárta az első félidőt.
Fordulás után egy ideig nem változott a játék képe, sőt amikor egy kissé szerencsétlen szituációt követően bekaptuk a második gólt, eldőltnek tűnt a mérkőzés. Váratlanul és nagyon gyorsan érkezett viszont a szépítő gólunk (Janó passzát vette át és lőtte gyors mozdulattal a jobb alsóba Guba), ami életet lehelt csapatunkba, így a félidő második felében már sikerült némi fölényt is kialakítanunk. Hiába voltak azonban az erőfeszítéseink, csupán egy ordító ziccerig jutottunk a hajrában, az egyenlítés nem sikerült. Összességében az ősz legvisszafogottabb teljesítményét nyújtva harminc percig örülhettünk, hogy még kis hátrányban vagyunk, az utolsó tíz perc élénkebb játéka pedig nem bizonyult elegendőnek, hogy megszerezzük (az ezúttal talán nem is megérdemelt) egy pontot.

2017.10.20. Istiván Autó - Zala Volán  3-2 (0-1)

IA:Liplin-Anek,Csetei,Kapuvári,Horváth G.,Simon-Hajdu
(+Marosi,Horváth L.,Mismás)

G.: Simon 2, Horváth G.

Jó formában vártuk a következő ellenfelünket, a dobogó alsó fokán tanyázó Zala Volánt. Bizakodásunkat némileg csökkentette, mikor kevéssel a meccs előtt kiderült, hogy házi gólkirályunk nem tudja vállalni a játékot (ekkor még nem sejtettük, hogy helyettesítésére milyen ász lapul a paklinkban). Mozgékony embereinket és ellenfelünk némileg statikus játékát kihasználva lendületesen kezdtünk, egy vitatható szituációt követő szabadrúgás góllal mégis mi kerültünk hátrányba. Érződött azonban, hogy ezen az estén sem az extrém csúszós talaj, sem ellenfelünk nem állíthat meg bennünket. Már az első félidőben helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, de ekkor még nem sikerült a gólszerzés.
Nem úgy a második játékrész elején, amikor a sokadik veszélyes sarokrúgásunk eredményt hozott: Guba jó tempóban szolgálta ki Simit, aki laposan a hálóba perdített. Továbbra is támadásban maradtunk, de a Volán kapusa pazar formát fogott ki (Népsportban 9-es osztályzat), ráadásul egy semmilyen szituációból újra hátrányba kerültünk. Csapatunknál akarati tényezőkben azonban nem volt hiány ezen az estén, így aztán a frissen visszacserélt Simi révén egy óriási bombával előbb kiegyenlítettünk (assziszt: Guriga), majd egy agresszív letámadást követő kontrából (Guriga-Guba összjáték) a győztes gólt is megszereztük.
Összességében nagy akarattal, jó szellemben és lendületesen játszottunk, és a végeredmény - a mérkőzés alakulásától függetlenül - ellenfelünkre nézve hízelgő.

2017.10.20. Istiván Autó - FC KAU  3-3 (1-2)

IA:Liplin-Anek,Kapuvári,Hajdu,Horváth G.,Ambrus-Simon (+Marosi,Dervalics,Horváth L.,Matola)

G.: Horváth G. 2, Hajdu

Kezdhetném azzal, hogy egy újabb "autós" presztizsrangadón vagyunk túl, de maradjunk annyiban, hogy két hasonló tudású, erős középcsapat mérkőzött meg egymással a péntek esti csúszós műfüvön (a névadó cégek a presztizshez már úgy sincsenek ennyire egy súlycsoportban).
Az előző hetek biztató játékához képest kicsit visszafogottan kezdtünk, igaz egyik hátsó bástyánk az állami költségvetés biztosítása érdekében más pályán tevékenykedett. A meccs kezdeti szakaszához nem sok közünk volt, ezért sikernek könyvelhettük el, hogy viszonylag kis hátránnyal jöttünk ki ebből az időszakból. Az ekkor bekapott két gól (egy kontra és egy hihetetlen/érthetetlen) között szinte a semmiből voltunk eredményesek, amikor a Köpci által elébökött labdát Guba a tőle rég  várt remek, távoli bombával (meg  némi szerencsével) küldte a gólvonal mögé. A félidő utolsó öt percében aztán erőre kaptunk és egyértelműen átvettük az irányítást.
A fordulást követően ott folytattuk, ahol az első játékrész végén  abbahagytuk, és ennek meg is lett az eredménye. Az egyenlítést Guriga gólja hozta meg (Guba jó ütemű passzát bombázta a jobb oldali alapvonal mellől  védhetetlenül a kapus lábai között a hálóba), a vezetést pedig egy (4 az 1 elleni) kontrából vettük át (a Köpci-Guriga-Guba hármas pontos összjátéka is elegendőnek bizonyult ehhez). Mint egy oda-vissza hullámzó, látványos bokszmeccsen, ezután ellenfelünk pillanatai következtek. Erőfeszítéseiket sajnos siker koronázta, egy kipattanó labdát értékesítve állították be a végeredményt, mivel a hátralévő időszakban mindkét csapat inkább a biztos egy pontra hajtott. Összességében ez első, gyengébb negyedóránk után sok energiát fektettünk abba, hogy a végén a jól végzett munka érzésével és legalább egy ponttal jöhessünk le a pályáról.

2017.10.13. Istiván Autó - Hidrofilt  2-1 (1-1)

IA:Liplin-Anek,Csetei,Hajdu,Horváth G.,Ambrus-Kapuvári (+Marosi,Dervalics,Horváth L.)

G.: Ambrus,Hajdu

Az előző héten a listavezetővel vívott látványos, de eredménytelen csata után csak egy hajszállal könnyebb  feladat elé néztünk, hiszen a második helyen álló, az utóbbi időben a liga meghatározó csapatává előlépett Hidrofilttal találkoztunk.
Talán az egy héttel korábbi játék, talán az ezúttal legerősebbnek mondható csapatösszetétel (6+1) miatt, magabiztosan kezdtünk. Ellenfelünk sebességbeli előnyét határozott védekezéssel egyenlítettük ki, játékban pedig föléjük is nőttünk, aminek ékes bizonyítéka vezető gólunk: Guriga nagyszerű mélységi passzát Köpci fénykorára emlékeztetően vette át, innentől meg jöhetett a középkezdés. Hiába maradtunk azonban ezután is támadásban és alakítottunk ki újabb helyzeteket, jól küzdő ellenfelünk egy távoli, hátvédünkön kissé megpattanó lövéssel még a szünet előtt kiegyenlített.
Fordulás után továbbra sem változott a játék képe, bírtuk az iramot, kombinatív támadásaink pedig sorra hozták a lehetőségeket. Vezető gólunk mégsem egy ilyen, hanem egy sokáig emlékezetes szituáció után  született: egy szabadrúgást követően a bevált figuránkat megjátszó Köpci-Guriga páros utóbbi tagja lőtt kapura, a hosszún Guba még beleért úgy a labdába, hogy az a kapufáról nagy erővel visszapattant az ellenkező irányba, és amíg a védők és a kapus  azon vitatkoztak, hogy bent volt-e a labda, az elárvult játékszert Guriga az oldalvonal mellől a kapuba bólintotta, lezárva ezzel a kérdést. A komplikált találatot követően lehetőségünk nyílhatott volna egyszerűbb gólszerzésre is, de a Guriga hatoson belüli letaglózása utáni büntetőt a kapus hárította. Ezúttal azonban ez is belefért, igaz a mérkőzés végére kissé beszorultunk, de ellenfelünknek igazi esélye a gólszerzésre már nem volt.
Összességében a semleges nézők számára is élvezetes, jó iramú mérkőzésen olyan bravúros, de teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, amely akár nagyobb különbségű is lehetett volna.

2017.10.06. Igazságügy - Istiván Autó  5-4 (2-4)

IA:Liplin-Anek, Horváth L.,Hajdu,Horváth G.,Ambrus-Kapuvári (+Marosi,Dervalics)

G.: Ambrus 2,Horváth G. 2

A másodosztályban önkéntes számüzetését töltő és a tabellát fölényesen vezető csapat ellen kellett pályára lépnünk úgy, hogy a beköszöntő "putténa"-szezon és szolgálati kötelmek miatt hirtelen három emberünket is elvesztettük.
Bizakodásra az adhatott okot, hogy ellenfelünk is játszó csapat volt, akivel általában jó meccseket vívunk, ráadásul a mérkőzést olyan összeállításban kezdte, ami nagyjából a +50-es kategóriában is hivatalos lett volna. Ezen felbátorodva lendületesen kezdtünk, ami hamar gólt is eredményezett: Guriga jobbról erősen keresztbelőtt labdáját Guba juttatta közelről a  hálóba. Hamar jött azonban a  válasz egy középről ritmusváltással induló, peches végkifejletű ellenakció után. Ez sem zavart meg bennünket, rövidesen Köpci duplázott, előbb közelről kis szerencséval, majd távolabbról biztos lábbal értékesítve Guriga passzait. Ellenfelünk folytatta a kapaszkodást egy csatlakozó góllal, de a félidőt mégis szépen zártuk, mert Kapesz felívelt labdáját követően az óriások (kapus és Guba) csatáját az utóbbi nyerte és szemfüles fejese után maradt a két gólos különbség.
A második játékrészben egy teljesen más mérkőzés kezdődött. Ahogy érkeztek az ellenfélhez a friss és gyors emberek, úgy vették át a játék irányítását. A  sors fintora, hogy ennek ellenére nem a szép számú kidolgozott helyzetükből, hanem a mi fegyelmezetlen védekezésünkből szerezték a góljaikat, amire sajnos részünkről a megritkuló támadásainkból már nem érkezett válasz.
Összességében egy félidőnyi remek játék nem volt elegendő a második játékrészre sebességet váltó ellenfelünkkel szemben.

2017.09.27. Kustán  és Társai - Istiván Autó 1-0 (1-0)

IA:Matola-Tomasics,Csetei,Hajdu,Horváth G.,Ambrus-Anek,Szendrei,Kapuvári (+Marosi)

A két héttel elhalasztott mérkőzésünkre szinte teljes mezőnysorral és régi-új kapussal álltunk fel.
Az első percek bizonytalankodásai után az elmúlt  hetekben megszokott módon támadásba lendültünk. Volt azonban egy nagy különbség, ezúttal minden helyzetünk kimaradt: hol az ellenfél kapusa hárított bravúrral, hol az üres kapuba sem sikerült bejuttatnunk a labdát. Sajnos meg is bűnhődtünk ezért, egy (kétszeresen is) elveszített labda után Lörke (egykori csapattársunk és most már csak egykori barátunk) vezetést szerzett csapatának.
Akkor még nem gondoltuk, hogy ezzel el is dőlt a mérkőzés, pedig ez történt, hiszen ellenfelünk kihasználva kényelmes helyzetét, szinte csak az eredmény  megőrzésére  törekedett. Sajnos mi több mint egy félidőn át nem találtuk meg ennek az ellenszerét, az akarás görcsösségbe, a sietség kapkodásba csapott át, ezért a gólszerzésre és az egyenlítésre szinte esélyünk  sem volt.
Összességében az első félidőben kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat, így a győzelmi  sorozatunk folytatása helyett a bosszankodás maradt a küzdelmes mérkőzés után.

2017.09.22. Istiván Autó - Kanizsa  Klub 5-2 (3-1)

IA:Liplin-Tomasics,Csetei,Hajdu,Kapuvári,Ambrus-Anek,Szendrei,Horváth L. (+Marosi,Dervalics)

G.: Ambrus 2,Hajdu 2,Anek

Az előző szezont záró, meglehetősen zaklatott meccsünk után nyugisabb találkozót és újabb pontgyarapítást szerettünk volna soros ellenfelünk ellen.
Végül mindkettő megvalósult, de eleinte nem tűnt egyszerűnek, főleg, hogy egy eladott labda  miatt gyorsan hátrányba kerültünk. Innen kezdve viszont negindult a szekér, az egyre csúszósabbá váló pályán egyre magabiztosabban álltunk a lábunkon. Kezdésként egy gyors reagálással elvégzett  oldalberúgás után Kapesz passzát követően Köpci "vette  le" örzőjét és egyenlített ki, majd  ugyanő Janó elétolt labdáját csőrözte az alsó sarokba. A félidő vége előtt  még Guriga egy ajándéklabdát is a hálóba zúdított, magabiztossá téve vezetésünket.
A második félidőben sem csökkent lendületünk, előbb Guriga sakokrúgásából Pityu lőtt némileg dadogós gólt, majd a Köpci passzából  szerzett  távoli Guriga-gól már kiütésgyanús szituációt teremtett. Így történhetett meg az a történelemkönyvekbe illő esemény, hogy Guriga önként  lejött a pályáról (igaz minőségi cseréje ismeretében ezt  könnyű szívvel tehette). Ezt követően is akadtak helyzeteink, de ellenfelünk - a  kapott gólok ellenére kiválóan  védő - kapusa megálljt parancsolt a különbség növelésének, sőt a végén egy bekapott góllal egész szalonképes végeredmény  alakult ki.
Összességében csupán pár percnyi bizonytalankodás után a rendkívül csúszós  talajhoz jól alkalmazkodva magabiztos győzelmet arattunk.

 

2017.09.08. Istiván Autó - Magic Gold 3-2 (3-1)

IA:Liplin-Anek,Tomasics,Hajdu,Horváth G.,Ambrus-Kapuvári,Csetei,Simon,Szendrei
(+Marosi,Dervalics)

G.: Ambrus,Hajdu,Kapuvári

A szezonnyitó mérkőzésre igazán "combos" mezőnysorral készültünk, kiegészítve egy debütáló kapussal.
Ennek ellenére a verhető  kategóriába sorolt ellenféllel szemben kezdetben nem tudtunk fölényt kialakítani. Éppen ezért jókor jött a vezető gólunk, amely Guriga helyzetfelismerő képességét (pontos szöglet) és Köpci legendás jobb lábát (pontos lövés kapásból) dícséri. Nem sokáig örülhettünk, mert egy vitatott szituáció utáni figyelmetlenségünk miatt elllenfelünk fejesből kiegyenlített. A félidő további része már egyértelműen a miénk volt. Előbb Guriga volt eredményes egy jól kigondolt és végrehajtott váratlan, távoli lövésből, majd egy gyors reakciójú Guba oldalberúgás után Kapesz bombázott a lábak között a hálóba.
A második félidőben ellenfelünk minden mindegy alapon jóval támadóbb szellemben játszott, de csak egyszer sikerült betalálniuk, miközben a több terület miatt előttünk is adódtak lehetőségek, igaz ezek kihasználatlanok maradtak.
Összességében szinte végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést és megérdemelt győzelmet arattunk.

 

2017.07.19. IV. Kapitány Kupa Balatonfenyves

Csoportmérkőzések:
IA - Blackburry 5-3
IA - Passz FC    6-5
IA - Campari     3-3
IA - Calció Jovis 1-4

3. helyért:
IA - Balatonmagyaród 3-3 (büntetőkkel 5-4)

Csapattagok: Hajdu László, Csetei János, Simon Zsolt, Tomasics László, valamint meghívottként Bársony László, Laczó Gábor és Baján Gábor.

Az igazi nyárias időben, kisméretű műfüves pályán megrendezett tornára kis létszámú, két Palin FC játékossal megerősített csapattal érkeztünk.
A 3+1-es létszám és a körbepalánkozott pálya igazán pörgős mérkőzésekre kényszerítette a résztvevőket.
Szerencsére jól bírtuk a kiképzést, első két meccsünkön egy szép, majd egy szinte lehetetlen fordítással hívtuk fel magunkra a figyelmet. A harmadik mérkőzésünkön elért döntetlen pedig azt jelentette, hogy az utolsó meccsünkön egy pont is döntőt ért volna. Sajnos ekkorra már elfáradtunk, így maradt a bronzmeccs.
Ez sem volt egyszerű, hiszen munkahelyi elfoglaltság miatt két alapemberünk már nem tudott részt venni a késő délutáni helyosztón, így kénytelenek voltunk egy villámigazolással stabilizálni a délutáni fürdőzéstől és a névadó büfében eltöltött percektől már pilledni kezdő csapatunkat.
Végül nagy küzdelemben majdnem sikerült a rendes játékidőben megszereznünk  a harmadik helyet, de az utolsó percben kialakult döntetlen utáni büntetőrugások után miénk lett a bronzérem.
Összességében szépen szerepeltünk, a kezdőcsapat stabil tagjai mellett a (helyi  villatulajdonos)  cserék is jól szálltak be. Külön kiemelendő Guriga gólkirályi cím közeli góltermelése és vendégművész kapusunk, aki védései mellett a támadásokat is eredményesen segítette.

 

2017.06.23. Istiván Autó - Kanizsa Klub 2-1 (1-1)

IA:Dervalics-Anek,Csetei,Hajdu,Horváth G.,Ambrus-Kapuvári,Simon,Szendrei,Horváth L.(+Mismás,Marosi,Tomasics,Szerdahelyi)

G.: Ambrus,Horváth G.

Az abszolút szezonzáró találkozóra csapatunk sosem látott, szinte hiánytalan létszámban jelent meg, így a pályán, a cserepadon és a lelátón is a bőség zavarával küzdhettünk.
Kezdésünk is ennek megfelelő volt, lendületes, gólratörő akciókkal nyitottunk és a szokásos kihagyott helyzeteket követően egy szép akció végén Guba passza után Köpci révén a vezetést is korán megszereztük. Ezután következhetett volna a megbeszélt stratégia: folyamatos cserélgetés melletti örömjáték, de ez több okból is meghiúsult. Az egyik a játékkal kapcsolatos, mert a kissé könnyedre vett védekezésünk  mellett ellenfelünk (egyszemélyes) támadásai folyamatos gólveszéllyel fenyegettek. A másik probléma már nem a játék kategóriába tartozik, sajnos ellenfelünknél főszereplővé lépett elő egy olyan játékos, akinek ezen az estén (reméljük csak átmeneti) mentális állapota miatt nem szabadott volna a pályán lennie. Sajnos a viselkedése mind verbális, mind fizikai fenyegetésben megnyilvánult, szinte élvezhetetlenné rontva a mérkőzést. Zavarodottságunkat végül ki is használta ellenfelünk és a szünet előtt kiegyenlített.
A második játékrész már inkább arról szólt, hogy mindenki épségben fejezze be a meccset és játékkal adjunk választ a provokációra. Ez végül sikerült is, habár presztízs okokból a folyamatos cserélgetés és könnyed játék elmaradt, de egy dinamikus támadás végén Köpci átadásából Guba megszerezte a győztes gólt.
Összességében egy laza nyár esti  szórakozásnak ígérkező találkozó változott zűrzavaros küzdelemmé, de szerencsére ebből egy méltósággal kivívott, megérdemelt győzelemmel kerültünk ki.

2017.06.09. Sympatic - Istiván Autó 6-4 (3-2)

IA:Matola-Anek,Hajdu,Kapuvári,Horváth G.,Ambrus-Szendrei,Marosi (+Dervalics)

G.: Ambrus 3,Hajdu

Az eredetileg utolsónak szánt tavaszi fordulóra gyülekezve ezúttal nem volt hiány személyi változtatásokban, a múlt hetihez képest a mezőnyjátékosok több mint fele "új arc" volt. A mérkőzésen gyorsan kiderült, hogy a védekezést szinte teljesen elhanyagoló csapatok valószínüleg gólgazdag meccset fognak vívni, ami később  be is igazolódott. Ezért ezúttal a mérkőzés folyamatainak részletes leírása helyett, csak a gólok időrendben történő (és csak sajátjainkat részletező) rögzítésére szorítkozom:
0-1: bekapott gól;
1-1: szabadrúgás után retró-gól: Pityu passzát követően átpörgetős bokacsel, majd igazi sáska-csőrözős gól Köpcitől;
2-1: az előző esemény egyszerűsített változata, ezúttal Guba assziszttal;
2-2: bekapott gól
2-3. bekapott gól
2-4: bekapott gól
3-4: ismét Köpci, ezúttal egy gyors oldalberúgás után Pityu passzából;
4-4: Guriga-Köpci összjáték után az elsőre hárított lövést követően a felpörgő labdát Guri fejelte a hálóba;
4-5: bekapott gól;
4-6: bekapott gól.
Összességében a már az első percek után "ezergólos"-nak ígérkező meccsen sokáig tartottuk magunkat, végül a hajrában kevésbé bírtuk erővel, ami újabb vereségünket eredményezte.

 

2017.06.02. Zala Volán - Istiván Autó 5-2 (1-1)

IA:Matola-Anek,Csetei,Kapuvári,Simon,Ambrus-Mismás,Horváth L.,(+Marosi)

G.: Anek,Kapuvári

A mondást kifordítva erre a meccsre a vesztes csapaton ne változtass elvet követtük, hiszen hiányzóink megmaradtak (sőt nőtt a számuk), így az előző heti produkciót látva nem sok jóban reménykedhettünk.
Ezért még bennünket is meglepetésként ért a jó kezdés, ami viszonylag gördülékeny játékban, helyzetekben, sőt gólban nyilvánult meg. Ez utóbbi igazán formás akció végén született, amikor Kapesz bal oldali előretörése és centerezése után Pityu biztos lábbal fejezte be a támadást. Ráadásul ilyen ziccerekből többet is kidolgoztunk, sajnos az előbbi végeredmény nélkül. Természetesen ellenfelünknek nem volt szüksége ennyi erőfeszítésre, az egyenlítéshez elég volt, hogy egy szabadrúgás után megpattanó labdát a kapufa tövénél befarkaljanak.
Sajnos ez az esemény , valamint a félidő végén megkezdődő cserék kissé összezavarták a csapatunkat, ami a fordulás után gyorsan egy bekapott gólban is megnyilvánult. Ebben a periódusban ellenfelünk dominált és sokáig tartott, hogy kikecmeregjünk a gödörből, de tőlünk szokatlan módon ez (időlegesen) sikerült. Lábra kapásunk egy nagyszerű Kapesz bombában nyilvánult meg (passz: Köpci), ami döntetlenre alakította az állást. Ekkor felsejlett egy igazságos döntetlen lehetősége, de ehhez nem szabadott volna egy pillanatra sem kihagynunk a védekezésben. Sajnos ezt nem sikerült teljesíteni, egy ismert szituációból nagyon gyorsan újra vezetést szerzett a Volán, majd a kialakult zavarodottságunkat kihasználva újabb két gyors kontra góllal el is döntötte a mérkőzést.
Összességében sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk az előző héthez képest, de egy kitűnő, viszont nem elég eredményes első félidő után a második játékrész történéseiből sajnos rosszul jöttünk ki.

2017.05.26. KAU - Istiván Autó 3-0 (2-0)

IA:Matola-Anek,Csetei,Kapuvári,Szendrei,Ambrus-Marosi,Simon,Horváth L.,(+Mismás)

A múlt heti szép győzelem után kissé aggódva néztünk az "autós rangadó" elé, aminek oka két (azaz szinte az összes) futó játékosunk hiánya volt.
Ha ez nem lett volna még elég, öt perc után  a labdafelhozatal terén megmaradt egyetlen reménységünk is kidőlt sérülés miatt, csapatunk játéka így finoman szólva is egyszerűvé vált. Azonban ezt a stílust (centerre feljátszott labdák) sosem játszottuk hatékonyan és ezen a rossz szokásunkon ezúttal sem sikerült változtatni. Menekülő útként az maradhatott volna, hogy megpróbáljuk minél kevesebb kapott góllal lehozni a mérkőzést, döntetlen közeli helyzetet kicsikarva ezzel. Sajnos ez sem sikerült, noha ellenfelünk támadásaira a tervszerűség és veszélyesség sem volt jellemző, mégis két gólos vezetést szereztek a fordulásig.
A második játékrészben sem változott semmi, nem véletlen, hogy eseményekről (egy öngólunk kivételével) nem számolhatunk be, a két csapat egy kézen megszámolható kidolgozott támadást volt képes vezetni a negyven perc alatt.
Összességében egy alacsony színvonalú mérkőzésen a gyenge (labda/játékos) felhozatalunk miatt maradtunk alul verhetőnek tűnő ellenfelünkkel szemben.

2017.05.19. Istiván Autó - Hidrofilt 4-1 (2-1)

IA:Dervalics-Anek,Csetei,Kapuvári,Hajdu,Horváth G.,-Szendrei,Ambrus,Horváth L.,(+Mismás,Marosi)

G.: Hajdu 2,Kapuvári,Ambrus

A negyedik mérkőzésünkre végre az összes kulcsemberünk egyszerre rendelkezésünkre állt, így kiváncsian vártuk, hogy az előző hetek egyébként is bíztató teljesítményét ezáltal tudjuk-e még fokozni. Nehezítést jelentett ebben, hogy az előző három meccsét megnyerő, az utóbbi időben számunkra sok kellemetlenséget okozó Hidrofilttal szemben kellett bizonyítanunk.
A mérkőzés óvatos játékkal kezdődött, taktikusan nem szándékoztunk nekirontani ellenfelünknek, ennek ellenére mégis többnyire az ő térfelükön pattogott a labda. A folyamatos játékot rendre sarok- és oldalrúgások szakították meg, ekkor még nem gondoltuk, hogy végül ezeket fogjuk a javunkra fordítani. Előtte még vezettünk pár veszélyes akciót, viszont góljaink két bal oldali szöglet után érkeztek: először Guba, majd Köpci látta meg Gurigában a lehetőséget, aki mindkét alkalommal okos lövéssel mattolta a kapust. Némi szépségfolt, hogy első találatunk után az ellenfél szinte egyetlen, de tökéletesen kivitelezett akciójából kiegyenlített, de így is vezetéssel fordultunk.
A második játékrészben a Hidrofilt érezhetően rákapcsolt, az első félidőben keveset foglalkoztatott kapusunknak jócskán akadt munkája. A kritikus perceket átvészelve, újra mi következtünk, sőt harmadik gólunk a szezon eddigi leglátványosabbjára sikeredett: Guriga oldalberúgását Kapesz bombázta védhetetlenül a bal felső sarokba. A mérkőzést végleg eldöntő negyedig gólunk pedig labdaszerzés utáni kontrából született egy hibátlanul végigvitt Köpci-Guriga-Köpci összjáték után.
Összességében a korábbi mérkőzéseken bemutatott (többnyire) bíztató játékunk ezúttal koncentráltsággal is párosult, így szép és megérdemelt győzelmet arattunk.

 

2017.05.12. Igazságügy - Istiván Autó 3-2 (2-1)

IA:Matola-Anek,Hajdu,Kapuvári,Szendrei,Simon-
Horváth L.,Mismás(+Dervalics,Marosi)

G.: Simon 2

Ismét jócskán rápihenhettünk a következő mérkőzésünkre, amihez szinte már megszokott létszámú hiányzóval és az előző meccshez képest jelentősen átalakult csapattal gyürkőztünk neki. 
Noha ellenfelünk a csoport egyik legerősebb (és csak saját választása szerint másodosztályú) gárdája volt, ismét biztatóan kezdtünk. A kiegyenlített mezőnyjáték mellett nem voltunk veszélytelenek támadásban, aminek bizonyítéka, hogy egy Guriga-bombát követően a kapusról kipattanó labdát Simi (lábfejét vertikálisan és horizontálisan is gondosan beállítva) a hálóba küldte, vezetést szerezve csapatunknak. Sajnos nem sokáig maradt ez az állapot, mert ellenfelünk rákapcsolt, és a rájuk jellemző pontos, dinamikus passzokkal kijátszva bennünket, a szünetig megfordították az állást. Szerencsére a fordulás után újra fel tudtuk venni a tempót, igaz a játékban továbbra is kezdeményezőbb volt az ellenfél. Ebben az időszakban inkább kivárásra játszottunk, aminek meg is lett a gyümölcse, mert Guriga egy elcsent labdát követő kontrából (a szolgálati utat betartva) Simit hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aki ki is egyenlített. A találkozó hátralévő szakasza meglehetősen érdekes képet mutatott. Ellenfelünk ismét elővette egyedi játákvariációját, kapusával a félpályáig előrehúzódva alakított ki állandó létszámfölényt. Ez a felállás két dolgot eredményezett: egyrészt az általunk megkaparintott labdákat már saját térfelünkről megpróbálhattuk az üresen maradt kapura küldeni (két esetben majdnem sikerült), másrészt sorra alakultak ki kapunk előtt a helyzetek (a második félidőre felébredő hálóőrünk jó pár bravúrt bemutatott). Sajnos ebből a helyzetből végül mi jöttünk ki előnytelenül, sokadik kisérletéből végül sikerült betalálni ellenfelünknek, gyakorlatilag el is döntve a mérkőzést.
Összességében jelentősen felforgatott csapatunkkal is jó teljesítményre voltunk képesek, gyakorlatilag ki-ki meccset tudtunk vívni veretlen ellenfelünkkel, akiknek saját elmondásuk szerint is a szezon eddigi legnagyobb feladatát jelentettük.

2017.04.21. Kustán és Társai - Istiván Autó 3-0 (1-0)

IA:Dervalics-Anek,Csetei,Ambrus,Hajdu,Horváth G.-Szendrei,Simon,Tomasics (Horváth L.,+Mismás,Marosi)

A nyitányon aratott győzelmünkre mindjárt rápihentünk két hetet, hogy aztán egykori (erő)csatárunk révén némi presztízzsel bíró találkozóval folytathassuk.
Mivel új igazolásunk is bemutatkozhatott, így közel legerősebb összetételünkben léphettünk pályára. Szerencsére az előző meccshez képest teljesen más stílusban és sebességben kezdtük a találkozót, gyakorlatilag szűk tíz perc alatt több gólos vezetést is szerezhettünk volna. Azonban nemhogy több, hanem egy gól sem jött össze, legalábbis nekünk, mert ellenfelünk szinte egyetlen lehetőségéből betalált.
Fordulás után sem változott lényegesen a játék képe, de kockázatosabb támadásaink miatt kontrákból már többször is veszélybe került a kapunk. Ennek az időszaknak a mérlege: két kapufa ide - két gól oda. Ráadásul az ellenfél találataiban főszerepet játszott a bevezetőben említett barátunk, aki az alábbi (nálunk ritkán látott) cselekedeteket mutatta be: védekezés, sprintelés, passzolás, helyzetkihasználás, és az utóbbi hárommal tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést.
Összességében több volt ebben a meccsben, teljesen vállalható teljesítményt nyújtottunk, de lőtt gól nélkül még a pontszerzés is illúzió maradt.

2017.04.07. Istiván Autó - Magic Gold 3-1 (0-0)

IA:Dervalics-Anek,Ambrus,Hajdu,Horváth G.,Szendrei-Kapuvári,Simon (Horváth L.,+Mismás,Marosi)

G.: Kapuvári,Szendrei,Hajdu

Az elmúlt évektől eltérően végre nem ugyanazon sorrendben fogjuk kapni az ellenfeleinket, így történhetett meg, hogy a nyitó meccsünkön a korábban könnyű prédának számító, de az utóbbi időben bennünket rendre legyőző Magic Gold csapatával néztünk farkasszemet.
Egy igazolt (új fiúnk inkább a haza gazdasági védelme mellett döntött), valamint egy igazolatlan (a megtévedt báránykák gardírozásába kezdő kapusunk) hiányzót kivéve teljes csapattal kezdhettük a mérkőzést. Sajnos az első játékrész minden várakozást alulmúlt. Nem sok csapat van a mezőnyben, aki ellen mi lennénk képesek iramot diktálni, de múlt pénteki ellenfelünk ezek közé tartozik. Ehhez képest lassított felvétel üzemmódban botorkáltuk végig az első húsz percet, nem kis esztétikai fájdalmat okozva  a szerencsére szerény számú nézőközönségnek.
A második félidőben aztán némileg felpörögtek az események, egymás után többször sikerült saját emberhez passzolni és mivel mindez mozgás közben történt, jöttek a helyzetek is. Sajnos azonban a támadások révén hátul sebezhetőbbé váltunk és mielőtt megtaláltuk volna a helyes egyensúlyt, egy egyéni villanás után hátrányba kerültünk. Ami ezután, gyakorlatilag teljesen váratlanul történt, arra két magyarázat létezik: vagy ellenfelünk fáradt el hirtelen, vagy mi javultunk fel annyira, hogy rövid időn belül három gólt tudtunk szerezni (legyen ez utóbbi a hivatalos verzió). Először Köpci lepasszolt szabadrúgásából szerzett Kapesz szemfüles gólt, majd egy jó kombináció végén a Guriga lövését hárító kapusról felperdülő labdát juttatta Szesze nullszögből látványosan a kapuba, végül Guriga Kapesz átadását lőtte biztos lábbal a hálóba. Mivel mindez a hajrájában történt (nyolc és fél perccel a vége előtt még hátrányban voltunk), gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Összességében több mint harminc percnyi szinte kilátástalan játék után szereztük meg a győzelmet, amit mint tudjuk, nem kell megmagyarázni (igaz ezúttal nehezen is lehetne).

2017.01.21. VIII. Deme Richárd emléktorna

Mérkőzéseink (C csoport):

FC Sand - IA           5-0
UFC Nagykanizsa    5-0
Kustán és Tsai Jr.    8-1  (g.: Szomjas)

Csapattagok: Matola,Dervalics-Tomasics,Ambrus,Hajdu,Horváth G.,+Tislér,Szomjas (mv.) + (Marosi,Horváth L.,Simon)

A tornát az Oportó csapata nyerte a Puncs és a Metaxa előtt.

 

2016.12.10. IV. Kustán és Társai öregfiúk teremtorna

Mérkőzéseink (A csoport):

Bianka - IA         3-2   (g.: Szendrei,Hajdu)
Almalé - IA         2-0
IA - BSL 2000    5-1   (g.: Hajdu 3,Csetei,Horváth G.)

Három ponttal a csoport harmadik helyén végeztünk, így közvetlenül nem jutottunk az egyenes kieséses szakaszba és létszámgondok miatt a későn érkező felkérésre sem vállaltuk a további szereplést.

Csapattagok: Matola,Dervalics-Csetei,Tomasics,Horváth L.,Kapuvári,Simon,Hajdu,Horváth G.,Szendrei (+Marosi)

A tornát a Tip-Top csapata nyerte az Igazságügy és a balatonkeresztúri Jóbarátok előtt, a címvédő Mu-Vill leszorult a dobogóról. 

2016.10.28. Hidrofilt - Istiván Autó 4-1 (3-0)

IA:Dervalics-Szerdahelyi,Simon,Anek,Kapuvári,Ambrus-Szendrei,Horváth L.,Mismás (+Marosi)

G.: Ambrus

A szezonzáró mérkőzésünkre - némi toborzás után - az előzetesen számítottnál népesebb kerettel tudtunk kiállni, de sajnos csapatunk futásra alkalmas/képes/hajlandó két tagja ezúttal nem lehetett velünk.
Ez a körülmény végig meg is határozta találkozó menetét. Ellenfelünk korbeli és gyorsaságbeli előnyét csak rövid periódusokra tudtuk ellensúlyozni. Nem tartozott ezek közé a mérkőzés kezdete, hiszen viszonylag gyorsan és különösebb ellenállást nem tanúsítva kerültünk két gólos hátrányba. Ezt követően némileg kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ekkor már nekünk is voltak próbálkozásaink, azonban az esetleges reményeket a félidő végén bekapott harmadik gól végleg eloszlatta.
A második játékrész úgy kezdődött, hogy ellenfelünk kísérletet tett előnyének kétjegyűvé duzzasztására. Bármilyen megdöbbentő, erre meg is volt az esélye, csupán kapusunk kb. féltucat - sokszor hihetetlennek tűnő - védése akadályozta meg benne. A sokkból és ámulatból felocsúdva némileg összeszedtük magunkat és a mérkőzés hajrájában egy Kapesz-Köpci összjáték végén még a szépítő gólunk is megszületett.
Összességében az ebben az összetételben a futással való kihívással nehezen megbírkózó (néha a +45-ben is öregnek számító átlagéletkorú) csapatunk számára számszerűségét tekintve hízelgő eredmény született.

2016.10.25. Zala Volán - Istiván Autó 4-3 (1-0)

IA:Matola-Anek,Hajdu,Kapuvári,Horváth G.,Szendrei (+Dervalics,Marosi)

G.: Horváth G.2,Hajdu

A kérésünkre előrehozott hétközi mérkőzésre némi üggyel-bajjal, de csak összejöttünk egy csapatra valóan, igaz annak összetétele és az előző mérkőzéseink bíztató eredményei nem tettek bennünket esélytelenné.
Az esős időben csúszóssá vált pályán óvatosan kezdtek a csapatok, az első félidőben viszonylag kevés helyzet alakult ki. A játékrész hajrájában nem is igazán ilyenből, hanem egy némiképp esetlegesnek mondható akcióból jutott vezetéshez ellenfelünk.
Fordulás után felpörgött a mérkőzés, szerencsére leginkább a mi jóvoltunkból. A talajhoz ekkora már jól alkalmazkodó apróbb termetű támadóink sorozatban dolgozták ki a helyzeteket és két szép összjáték után (Guriga/Guba-Guba/Guriga) már a vezetés is nálunk volt. Persze minden csoda három napig, a mi jó játékunk pedig tíz percig tartott, igaz ebbe még beleférhetett volna előnyünk további növelése, amihez a sanszunk meg is volt. Miután ez nem történt meg, jött a szokásos pechszériánk, aminek során az ellenfelünk előbb az egyenlítő, majd a vezető gólt is megszerezte. A hajrában bekapott újabb gól úgy tünt végleg eldönti a meccset, de a gyorsan érkező válasz (Kapesz átadása után újabb Guba találat) révén a maradék másodpercekre is maradt izgalom, sajnos az egyenlítésre idő viszont már nem.
Összességében az egész évre jellemzően alakult ez az akár nyerhető mérkőzés: időnkénti nagyszerű játék, kidolgozott és kihagyott helyzetek a döntő pillanatokban és már-már kóros balszerencse a bekapott góloknál.

2016.10.21. Istiván Autó - Igazságügy 2-2 (1-1)

IA:Dervalics-Anek,Ambrus,Hajdu,Kapuvári,Horváth G.-Szendrei,Horváth L.(+Mismás,Marosi)

G.: Hajdu,Horváth G.

A lassan már megszokottá váló létszámban és összetételben készültünk a mérkőzésre viszonylag szerény előzetes reményekkel. Ez a helyzet aztán alaposan megváltozott, amikor szembesültünk azzal, hogy ellenfelünk csupán négy mezőnyjátékossal lesz kénytelen lejátszani a találkozót. A pálya széléről ekkor elhangzott az a (sajnos később be is igazolódó) vélemény, hogy lehet, hogy ez minket fog inkább megzavarni.
Ebben a helyzetben két dologra kellett koncentrálnunk: egyrészt támadásban a türelmes és pontos labdajáratásra, másrészt védekezésben az ellenfél két gyors játékosának a kikapcsolására. A terv első felét még úgy-ahogy teljesítettük, a szépséghiba csak az volt, hogy a ziccerig kijátszott helyzetek során gyakorlatilag mindegyik játékosunk benevezett a ki tud legközelebbről üres kapu mellé lőni versenybe (egy kivétel akadt, amikor Guriga passzát Guba gólra váltotta). Mielőtt ellenfelünk elvesztette volna a kedvét és reményét, tett még néhány kósza kísérletet az éppen aktuálisan előrerobogó támadójának helyzetbe hozására. Ez olyannyira jól sikerült, hogy nemcsak helyzetekig, de (fejes!)gólig is eljutottak.
A második játékrészben is hasonló maradt a játék, annyi különbséggel, hogy egy szilveszteri showműsorba illő alakítás végén összehozott öngóllal még hátrányba is kerültünk. Szerencsére a teljes szégyent sikerült elkerülni, mivel Guriga takarásból elkövetett okos lövésével kiegyenlítettünk, de a győzelem a továbbra is elhibázott ziccereink miatt már nem sikerülhetett. Összességében egy erős, de létszámhiányos ellenféllel szemben szereztünk egy olyan pontot, amire előzetesen nem számítottunk, de a körülményeket figyelembe véve már nem lehetünk vele teljesen elégedettek.

2016.10.07. Istiván Autó - Kanizsa Klub 3-2 (2-1)

IA:Matola-Anek,Simon,Kapuvári,Horváth G.,Hajdu-Szendrei,Horváth L.(+Dervalics,Szerdahelyi)

G.: Hajdu 2,Horváth G.

Mivel nem voltam jelen a mérkőzésen, így nem születhet részletes beszámoló, de elmondás szerint a végeredmény csalóka, mert viszonylag magabiztos győzelmet arattunk, amit a helyzetek kihasználásával már a meccs első felében bebiztosíthattunk volna.

2016.09.30. Istiván Autó - Kustán és Tsai 4-4 (3-0)

IA:Dervalics-Anek,Kapuvári,Horváth G.,Ambrus,Szendrei-Horváth L.(+Hajdu,Marosi)

G.: Horváth G. 2,Ambrus,Szendrei

A szezon derekára eljutottunk oda, hogy keretünk fele különböző okok (család, munka, egészség) miatt csak távoli vagy helyszini szurkolóként szorithatott a csapatnak.
Akik ezt a helyszínen tették, igazán változatos, hat lélektani fordulópontos drámának lehettek szemtanúi.
I. Pazar kezdés. Bő öt perc alatt két ügyes és szemfüles Guba találat, majd a negyedóra végén egy már-már elfeledettnek hitt, legendás Köpci lövés.
II. Életlen kés. A félidő végéig elmaradó további gólok, a már elkedvetlenedni látszó ellenfél megkímélése.
III. Zuhanás. A második játékrész elején szépen sorban bakapott találatok, egy sima vereség rémképének felsejlése.
IV. Majdnem kinn a gödörből. Visszatérés a meccsbe, de egy hetes kihagyása.
V. Mégis. Szesze "kitudjaholmentbe" lövésével (assziszt: Köpci) újra vezetünk.
VI. Mégse. A mérkőzés vége előtt egy perccel egy szerencsétlen szituáció végén bekapott góllal elúszik a győzelem.
Összességében sok lélektani fordulópontot hozott a találkozó, és mivel ezek többsége nekünk kedvezett, ezért csalódottak lehetünk az elhullajtott két pont miatt.

2016.09.23. Magic Gold - Istiván Autó 2-1 (1-0)

IA:Dervalics-Tomasics,Anek,Horváth G.,Hajdu,Marosi-Ambrus,Horváth L.

G.: Hajdu

Egy vereség és egy döntetlen után úgy gondoltuk, hogy elérkezett az idő, hogy egy győzelemmel teljessé tegyük a sormintát. Ellenfelünk a jó ideig a "kitverjünkmeghaőketnem" kategóriába sorolt együttes volt, aki viszont az utóbbi időben lassan mumusunkká nőtte ki magát, az egymás elleni eredményünket is minuszossá alakítva. Természetesen ezúttal is voltak hiányzóink, de ez lassan már említésre sem lesz méltó.
Kezdésként a +60-as kategóriát idézően "ugrottak" egymásnak a csapatok. Hiába tudtuk, hogy ez a bealvós tempó nem nekünk fog kedvezni, nem tettünk ellene semmit. Taktikailag sem voltunk a topon, így állhatott elő az a helyzet, hogy mivel a támadást a védőink, a védekezést pedig a támadó-szekció nem segítette, mindkét kapu előtt többnyire emberhátrányban voltunk. Ráadásul az ellenfél egyetlen igazán veszélyes emberére sem ügyeltünk eléggé, az ő villanása után még a szünet előtt hátrányba is kerültünk. Fordulás után próbáltuk kissé növelni a nyomást, de komolyabb helyzetekig nem jutottunk, miközben ellenfelünk több veszélyes kontrát vezetett. A hab a tortán az volt, hogy egy kiállításra cserélt (szinte biztos) gólhelyzetet követően emberelőnyben sikerült egy bekapott átemelős góllal kettőre növelni a hátrányunkat. Még így sem volt teljesen reménytelen a helyzetünk, mert Guriga egy szép lövéssel megszerezte első szabályos őszi gólunkat, de az ezt követő kísérleteinket az ellenfél (igaz volt, hogy kézzel) eredményesen hárította.
Összességében kimondottan gyatra teljesítményt nyújtottunk, az egyéni és csapatszinten elkövetett hibáink miatt azt kaptuk, amit megérdemeltünk.

2016.09.16. Istiván Autó - Sympatic 1-1 (0-0)

IA:Matola-Tomasics,Anek,Horváth G.,Kapuvári,Ambrus-Szendrei,Horváth L.(+Dervalics,Marosi)

G.: Szendrei

A múlt héthez hasonlóan ismét dobogós csapatot sodort csapatunk újába az időnként feltámadó őszi szél. Az előző heti vereség mellett az sem növelte esélyeinket, hogy futó embereink ismét csak ötven százalékban képviseltették magukat.
A meccs első félideje eredményben megegyezett az előző hetivel, de a játék képében jelentős pozitív változás történt. Először is védelmünk sokkal stabilabban állt a lábán, nem hagytuk, hogy a kapusunkon múljon a gólok elkerülése. A játékrész felétől aztán támadásban is felbátorodtunk, némi mezőnyfölény mellett kapufa és nagy helyzet is jutott erre az időszakra. Fordulás után sem változott sokat a játék, ráadásul egy kitűnően (és feltűnés nélkül) lekezelt labdát Szesze a hálóba juttatott (passz: Guba?), így még a győzelem képe is felsejlett előttünk. De természetesen ellenfelünk nem hagyta annyiban a dolgot, és ha túl nagy nyomást nem is sikerült ránk gyakorolnia, egy erősen vitatható körülmények között elért találattal kevéssel a befejezés előtt sikerült egyenlítenie.
Összességében csapatunk harcosabb arcát mutatta, ami több jó egyéni teljesítménnyel társulva kis híján három pontot eredményezett.

2016.09.09. Tungsram - Istiván Autó 4-0 (0-0)

IA:Matola-Szerdahelyi,Tomasics,Anek,Ambrus,Mismás-Szendrei,Hajdu,Kapuvári (+Dervalics,Marosi)

A listavezető elleni nyitómeccsünkre, ha némileg kalandosan, de összejött a gárdánk, igaz a kezdőcsapatunk így is sosem látott formációra sikeredett. Ennek megfelelő tempóban "ugrottunk neki" a küzdelemnek. Jó szívvel írnám, hogy a védekezésünk legalább rendben volt, de az igazság, hogy a félidei gól nélküli részeredmény leginkább ellenfelünk helyzetkihasználásának és kapusunk több bravúrjának volt köszönhető. Ebben a periódusban támadás címszó alatt csak egy (igaz annál szebb) szabadrúgás-kapufát tudtunk felmutatni.
Szünet után az eredményt csak pár percig tudtuk megtartani, igaz ellenfelünk vezető góljára még egy kihagyhatatlannak tetsző helyzetben kapufát eredményező támadással válaszolni tudtunk. Talán ez volt az utolsó momentum, ami még pontszerzéssel kecsegtetett, mert ezt követően már csak két szabadrúgás után beszedett gól, valamint egy, közvetlenül a lefújás előtt demoralizáló körülmények között bekapott találat regisztrálása maradt.
Összességében a helyzetek alapján nagyjából reális, de a mérkőzés alakulása miatt némileg túlzottnak mondható vereségbe szaladtunk bele.

2016.06.03. Zala Volán - Istiván Autó 2-1 (0-1)

IA: Dervalics-Szerdahelyi,Anek,Horváth G.,Marosi,Szendrei (+Horváth L.)

G.: Szendrei

A szezon utolsó mérkőzésére kellemetlen meglepetésként "épp' hogy megvagyunk" létszámban jelent meg a csapat. Az első félidőben ennek még nem láttuk kárát, sőt miközben átengedtük a területet a meglehetősen fantáziátlanul támadó ellenfelünknek, egy kontrából még a vezetést is sikerült megszereznünk (Guba kiugratását Szesze gurította higgadtan a hálóba).
A második félidőben aztán fokozódott a nyomás rajtunk, ekkor már kapusunknak is kapaszkodnia kellett egy-két bombánál, miközben mi az előrejátékban egyre pontatlanabbá váltunk. A játékrész második felében aztán kijött rajtunk a csere nélküli játék okozta fáradtság, és ez, valamint a hozott és frissen összeszedett sérülések okozta nehézkesebb mozgás a vesztünket okozta. Az ekkor bekapott gólokból (egy balszerencsés öngól és egy eladott labda utáni) adódó hátrányunkat már nem volt esélyünk behozni.
Összességében a mennyiségileg és minőségileg gyengécske, fizikálisan és mentálisan is elfáradó csapatunk ezen a napon csak harminc percet bírt.

2016.05.27. Hidrofilt - Istiván Autó 3-1 (0-0)

IA: Matola-Szerdahelyi,Anek,Horváth G.,Kapuvári,Marosi-Szendrei,Horváth L.
(+Dervalics)

G.: Horváth G.

A hagyományőrzés jegyében ismét két alapemberünket nélkülözve indultunk neki a találkozónak, amitől a tabella felsőbb régiója felé kapaszkodás megkezdését reméltük. Nagyjából fél óráig ezek a remények megmaradtak, hiszen ekkor még gól nélkül állt a mérkőzés. Ez annyiból volt baj a mi szempontunkból, hogy ekkor már fél tucat óriási helyzet elhibázásán voltunk túl. A változatosságra nem lehetett panasz: volt itt kapufa, üres kapura mellé gurítás, kapussal szembeni égbe bombázás. Az első játékrész pozitívuma volt viszont, hogy ellenfelünket gyakorlatilag helyzetig sem engedtük.
Fordulás után annyiban változott a kép, hogy ekkor már egy-két blokkolást be kellett mutatnunk, ráadásul a helyzetek további elhibázása után jött a törvényszerűen bekapott gól. Szerencsére viszonylag gyorsan reagáltunk és a számolatlan szabadrúgásaink egyikénél Dugó nagyszerűen lőtte Guba lábára a labdát, aki egyből a hálóba vágta azt. Ezután a csapatok feltolták a sisakrostélyt és nyílt küzdelem alakult ki, amiből egy szerencsétlen mentési szituáció végén mi jöttünk ki rosszabbul. A fennmaradó kevés időbe még belefért pár kihagyott lehetőség, egy kiharcolt emberelőny, de nem hogy az egyenlítés nem jött össze, az utolsó pillanatban mág újabb gólt kaptunk. Összességében kitűnő gyakorlati példát láttunk a Futtbal-igazságok Nagykönyvéből, miszerint ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül elhibázni.

2016.05.20. Igazságügy - Istiván Autó 4-0 (3-0)

IA: Matola-Szerdahelyi,Ambrus,Hajdu,Szendrei,Marosi-Kapuvári,Horváth L.
(+Dervalics)

Két hét pihenő után, két alapemberünkkel minuszban készültünk a listavezető elleni mérkőzésünkre. Tudtuk, hogy ellenfelünkkel futásban talán még felvehetjük a versenyt, de a passzjátékukat meg kell akadályozni, ha eredményt akarunk elérni. Az első része a várakozásunknak még csak-csak bejött, de a második ellen nem hogy nem tettünk semmit, hanem kimondottan támogattuk azt, amikor újra és újra, sokszor már a saját térfelünkön odaajándékoztuk nekik a labdát. Az első osztályból önkéntes számüzetést választó ellenfelünk pedig köszönte szépen és kíméletlenül ki is használta ezeket a szituációkat, a kezdés után rövid időn belül háromszor is középkezdéshez küldve bennünket.
Reménytelen támadó és adakozó szellemű védekező játékunk a második félidőben is folytatódott, és ennek fényében tulajdonképpen csoda, hogy ilyen arányú vereséggel megúsztuk.
Összességében egy könnyed, tavasz esti gyakorlómeccsel ajándékoztuk meg ellenfelünket, aki cserébe lovagiasan megkímélt bennünket a nagyobb veréstől.

2016.05.06. Istiván Autó - Kanizsa Klub 3-1 (2-0)

IA: Matola-Anek,Kapuvári,Horváth G.,Hajdu,Marosi-Szendrei,Szerdahelyi,Horváth L.
(+Dervalics,Mismás civilben)

G.: Hajdu,Marosi,Horváth G.

Az előző heti betli után hamar megkaptuk a lehetőséget (és a megfelelő ellenfelet) a javításra. Már kezdettől fogva érezhető volt, hogy ezúttal jóval élesebb a csapatunk. Kezdésként két taktikai variációt is alkalmaztunk: hol már a labdakihozataluknál letámadtunk, hol visszaállva kontrákkal próbálkoztunk. Az előbbivel elbizonytalanítottuk őket, az utóbbival pedig gyorsan két gólos előnyt szereztünk: elsőként Kapesz átadását juttatta Guriga a hálóba, majd hasonló asszisztálás után Maxa volt eredményes. A félidő hátralévő részében tovább növelhettük volna az előnyünket, de a befejezésekkel hadilábon álltunk és volt, hogy egy percen belül kétszer is a kapufa hárított.
Szünet után váratlanül feltámadt az ellenfél, percekig jórészt a mi térfelünkön folyt a játék, ekkor már kapusunknak is többször játékba kellett avatkoznia. Mielőtt azonban nagyobb pácba kerültünk volna, egy szemfüles helyzetfelismerést követően Guriga hozta kihagyhatatlan helyzetbe Gubát, akinek góljával gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert ellenfelünk kevéssel a vége előtt a esett szépítő gólja már nem okozott hevesebb szívdobogást. Összességében a végig stabilan kezünkben tartott mérkőzésen az első félidei jobb helyzetkihasználással még fölényesebb győzelmet arathattunk volna.

2016.04.29. Magic Gold - Istiván Autó 6-4 (4-2)

IA: Dervalics-Anek,Ambrus,Horváth G.,Hajdu,Marosi-Szendrei
(+Simon,Mismás civilben)

G.: Horváth G.2,Marosi,Hajdu

Az előző heti szép győzelem után joggal reménykedtünk abban, hogy felszálló ágra kerültünk, ráadásul a folytatáshoz megfelelőnek tűnt az ellenfél (és még az apró létszám gondunk miatt sem kerültünk velük szemben hátrányba). A kezdet sem árulkodott a későbbi vesszőfutásunkról, hiszen gyorsan és könnyedén szereztünk vezetést, mikor Guriga passzát Maxa a kirontó hálóőr mellett a kapuba gurította. Rövidesen érkezett az első válaszcsapás a lazára vett védekezésünk mellett, de miután Guba révén közelről (passz újra Guriga) ismét vezetést szereztünk, nem érzékeltünk nagyobb veszélyt. Pedig kellett volna, hiszen a szünetig hátralévő időben ellenfelünk megfordította a mérkőzést, amiben nagy szerepe volt a "majd a társam odalép" és az "ezt már csak nem találja el még egyszer pontosan" mottójú védekezésünknek. Fordulás után még egyszer nekifutottunk az egyébként egyáltalán nem Mission Impossible-nek tűnő feladatnak: egy Guriga által elvégzett szabadrúgást követően Guba a kapufánál állva paszírozta a gólvonal mögé a labdát, de ezzel utoljára tudtuk szorossá tenni a mérkőzést. A továbbra is teljesen hatástalan védekezésünknek köszönhetően újabb két bekapott góllal gazdagodtunk (benne egy kapuson átfejelttel!), így a találkozó záró szakaszában szerzett Guriga találat (passz: Szesze) még a további percek izgalmassá tételéhez is kevésnek bizonyult. Összességében váratlan hidegzuhany ért bennünket, de a minimális gondolkodástól és agresszivitástól mentes védekezésünket (zéró blokkolás) a csak részben eredményes, de meglehetősen fantáziátlan támadójátékunk (tucatnyi blokkolás) nem tudta ellensúlyozni.

2016.04.22. Istiván Autó - Kustán és társai 4-3 (2-2)

IA: Matola-Anek,Ambrus,Horváth G.,Hajdu,Kapuvári-Szendrei,Marosi
(+Simon, Horváth L. sportszerelésben, Szerdahelyi, Mismás civilben)

G.: Hajdu,Kapuvári,Szendrei,Ambrus

A tavalyi bonzérmes után ezúttal az ezüstérmessel kellett szembenéznünk, és a múlt heti teljesítmény, valamint az ezúttal is jó erőkkel felálló ellenfél (+ a statisztika) nem sok jót ígért. Ez az aggodalom azonban csak a mérkőzés első pár percéig tartott, mert utána egyértelműen átvettük a kezdeményezést. Még az sem szegte kedvünket, hogy egy balszerencsés szituáció után ellenfelünk megszerezte a vezetést, a sorra kialakított helyzeteinkből egy Guriga-Kapesz-Guriga csiki-csuki után megszületett az egyenlítő gólunk. Ezután is folytattuk a rohamozást, egy óriási tüzijáték végén, Kapesz lövését követően már nálunk volt az előny. Arról, hogy mégis döntetlennel forduljunk, ellenfelünk egy ritka kontrája és az azt záró duplakapufás gólja gondoskodott. 
Fordulás után öt perc alatt eldönthettük volna a meccset, de Fortuna nem fogta a kezünket, és ezzel, valamint az ellenfél (egyébként a meccs során végig) bravúrosan védő kapusával nem bírtunk. Bezzeg a túloldalon egy egyéni villanás elég volt a gólhoz, így ismét kezdhettük a kapaszkodást, ami a találkozó végéig még a reméltnél is jobban sikerült. Először egy hibátlanul kijátszott akció végén Köpci passzát az előrelopakodó Szesze lőtte közelről a hálóba , majd a Szerencse - korábban említett és folyamatosan szidalmazott - Istenasszonya állt végül mellénk, amikor Guriga szögletét követően Köpci bombája az ellenfél kapusáról a gólvonal mögé került.
Összességében régen látott jó teljesítménnyel rukkoltunk elő, és bár a végeredmény szoros lett és a mérkőzés is izgalmasan alakult, a mutatott játék és a kidolgozott helyzetek alapján joggal szolgáltunk rá a győzelemre.

2016.04.15. Sympatic - Istiván Autó 2-0 (0-0)

IA: Matola-Anek,Ambrus,Horváth G.,Kapuvári,Marosi-
Hajdu,Szendrei,Simon,Horváth L. (+Szerdahelyi,Mismás civilben)

Már a második fordulóra jelentősen átalakult csapatunk kerete, és ennek fényében, valamint az előző heti hatékonyságunk megismétlésében bízva szolid derűlátással vártuk a tavalyi bronzérmes elleni mérkőzést.
Azt nehezen lehetett ráfogni az első félidőre, hogy vehemensen egymásnak estek a csapatok, a mi játékunkból hiányzott a dinamika, ellenfelünk pedig inkább kivárásra alapozva kósza, de nem teljesen veszélytelen távoli lövésekkel próbálkozott. Az előzőek fényében nem meglepő, hogy gól nélküli döntetlennel zárult az első játékrész. Fordulás után már jóval változatosabb játék alakult ki, mi bevetettük az elvileg legerősebb támadósorunkat is, de eleinte a kapu előtt rendre helytelen döntéseket hoztunk. A nagyobb baj az volt, hogy közben még hátrányba is kerültünk. A kényszer miatt még nagyobb elánnal mentünk előre, de a végre megszülető, kevés helyzetünket elhibáztuk. Végül a támadással járó nagyobb kockázat pecsételte meg sorsunkat, több kontratámadásának egyikéből ellenfelünk újra betalált, ezzel el is döntve a mérkőzést.
Összességében ezúttal hiányzott a frissesség és az ötletesség a játékunkból, ellenfelünk pedig megfelelő taktikát választva eredményesen használta ki gyengeségeinket.

2016.04.08. Istiván Autó - Tungsram 4-4 (2-2)

IA: Dervalics-Szerdahelyi,Anek,Horváth G.,Szendrei,Marosi-
Ambrus,Horváth L.

G.: Horváth G.,Szendrei,Marosi,Ambrus

Több hiányzó alapemberrel és egy friss igazolással sorainkban kezdtük a bajnokságot. Szerencsére új emberünk gyorsan beváltotta reményeinket, hiszen (? nélküli) erősítésünk, Guba már a második percben gólra váltotta Szesze átadását. Nem sokáig örülhettünk, mert ellenfelünk egy pillanatnyi megingásunkat kihasználva hamarosan egyenlített. A következő szó azonban ismét a miénk volt: az első gól előtti szituáció ezúttal fordítva játszódott le, amikor Guba passzát Szesze kíméletlenül zúzta a hálóba. A találkozó ezen szakaszára sajnos megállt az addig úgy-ahogy működő passzjátékunk, így noha a Tungi sem remekelt ezen a téren, de az egyenlítést még így is összehozta a szünet előtt.
Fordulás után a játék menete is megfordult, ezúttal ellenfelünk jutott előnyhöz, egy szabadrúgás-variációt zártak védhetetlen lövéssel. Így nekünk maradt a kapaszkodás, amit meg is tettünk: Guba átadását követően Maxa balról emelte a labdát a kapu ellenkező oldalán a léc alá. A szabadrúgások hárítása azonban továbbra is gondot okozott csapatunknak (nem véletlen, hogy a Tungsram tulajdonképpen taktikájának nagy részét erre alapozta), így egy bénán levédekezett szituációt követően ismét hátrányba kerültünk. A mérkőzés teljes szimmetrikusságáról végül a Pityu-Köpci kettős gondoskodott, előbbi asszisztját utóbbi váltotta pontos lövéssel gólra. Összességében egy nem túl színvonalas, de változatos mérkőzésen örülhettünk a megszerzett góljaink számának, még akkor is ha ez csupán az egyébként igazságos döntetlenhez volt elegendő.

 

2016.02.13. II. Kustán és Társai öregfiúk teremtorna (Zsigmondy csarnok)

Csoprtmeccsek:

IA - BSL 2010     1-1
IA - Almalé         0-0
Igazságügy - IA   2-1
Kustán - IA          3-1
Mu-Vill - IA          2-0

A megszerzett 2 ponttal végül a csoport 5. helyén végeztünk.

Csapattagok:
Matola,Dervalics,Anek,Szerdahelyi,Tomasics,Kapuvári,Hajdu,Szendrei,Marosi,
Ambrus (pályára lépők), valamint Horváth L.(civilben)

 

2016.01.09. VII. Deme Richárd Emléktorna (Zsigmondy csarnok)

Csoportkör:

IA - Calcio Jovis 1-1
IA - Belezna      4-1
IA - Batthyány  2-1

Negyeddöntő:

IA - Tintahal 3-2

Elődöntő:

Metaxa-Kanizsaszer - IA  8-1

3. helyért:

Ostrom Gumiszervíz - IA 3-0

Csapattagok:
Matola,Anek,Szerdahelyi,Tomasics,Csetei,Kapuvári,Hajdu,Horváth G.,Szomjas,Szendrei (pályára lépők), valamint Dervalics (szerelésben), Horváth L.,Simon,Marosi (civilben)

 

2015.10.22. Magic Gold - Istiván Autó 4-3 (3-2)

IA: Dervalics-Horváth,Ambrus,Kapuvári,Marosi,Anek-Szendrei
(+Simon,Szerdahelyi civilben)

G: Ambrus,Marosi,Anek

Kissé nehezen, de csak összejöttünk egy csapatra valóan a bajnokság utolsó mérkőzésére, ahol tényleg már csak a győzelem számított elfogadható eredménynek. Ennek megfelelő volt a kezdésünk, előbb Pityu passzát lőtte Köpci a kapus lába között a hálóba, majd ugyanilyen asszisztencia után Maxa helyezett félmagasan a kapu bal oldalába. A jó kezdés (és a további jó pár kihagyott nagy helyzet) ismét óvatlanná tett bennünket, és így egy szinte padlón lévő ellenfelet sikerült talpra állítanunk. Az első bekapott gólunkat még foghattuk a balszerencsére, de a következő kettő már inkább a "nézzük erősen az ellenfelet, majd csak elrontja" filozófiájú védekezésünknek volt köszönhető. Persze még egy egész félidőnk maradt a javításra, de ehhez sokkal pontosabb játékra lett volna szükségünk. Ez azonban nem csak az ellenfél kapuja előtt, hanem már a labda felhozatalánál sem valósult meg, így egy eladott labda után a hátrányunk még nőtt is. Ahhoz, hogy az utolsó percekre is maradjon izgalom, mi egy szépítő góllal (Köpci átadását követően Pityu a kapufa segítségével talált be), ellenfelünk meg a szokásos reklamálásával, és az ezért kapott három percnyi emberhátránnyal járult hozzá. Ez is kevés volt azonban ahhoz, hogy megszülessen az egyenlítő gólunk, noha erre még az utolsó pillanatokban is volt lehetőségünk. Összességében teljessé tettük az őszi vesszőfutásunkat, épp ideje a téli pihenőnek, hogy a következő szezonra létszámban és fejben is megerősödve fussunk majd neki.

2015.10.22. Zala Volán - Istiván Autó 7-3 (3-3)

IA: Matola-Szerdahelyi,Horváth,Hajdu,Marosi,Anek-Ambrus,Szendrei,Tomasics

G: Anek,Ambrus,Szendrei

A jó időpontra cserélt mérkőzésnek végre megfelelő létszámban, két visszatérő védővel kiegészülve indulhattunk neki. Ha nem is ennek köszönhetően, de a szezon egyik legjobb negyedórájával nyitottunk. Az még hagyján, hogy az első akciónk végén Guriga passza után Pityu szétbombázta a kapu jobb oldalát, de ezt követően sem lankadt a lendületünk. Pontos összjáték, kidolgozott helyzetek, aminek gyümölcseként hamarosan háromra nőtt az előnyünk: előbb Szesze átadását követően Köpci kapust alázó pörgetés után volt eredményes, majd Pityu labdáját zúzta be futtából úgy Szesze, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Ha itt lezárhatnám a krónikát, minden rendben lenne, de muszáj beszámolnom arról a huszonöt percről is, amikor szembe jött velünk a valóság. Már az első félidőben sikerült eladni a teljes előnyünket, a szokásos hátsó lazulás mellett egy értelmetlen hetes is hozzátett ehhez az utolsó másodpercekben. A második félidő eleje nyomokban még tartalmazott némi reményt. Jó ideig maradt a döntetlen, sőt az ellenfél vezető gólja után még maradt erőnk egy huszáros támadássorozatra, de csak a kapufáink számát tudtuk növelni (ebben a műfajban végül összesen négyig jutottunk). A hátra lévő időben aztán szép tempósan, szinte ellenállás nélkül kaptuk a gólokat, különbségében is csúnyává téve a végeredményt. Összességében a fenti beszámoló mindent elmond a nem mindennapi "teljesítményünkről".

2015.10.16. Cavinton - Istiván Autó 5-3 (4-1)

IA: Dervalics-Anek,Ambrus,Kapuvári,Marosi,Szendrei,-Horváth
(+Simon,Szerdahelyi civilben)

G: Ambrus 2,Marosi

Ismét "szolid" létszámban indultunk neki a mérkőzésnek, de ennek ellenére gyorsan vezetést szereztünk, mikor Pityu jobb oldali beadását Maxa perdítette a hálóba. Az öröm rövid ideig tartott, mert egy kissé szerencsés, majd egy hihetetlenül jól eltalált lövéssel ellenfelünk hamar fordított. Ez olyannyira elvette a kedvünket a védekezéstől, hogy gyakorlatilag el is feledkeztünk a játék ezen eleméről. Ellenfelünk köszönte a lehetőséget és jókedvű gurigázással háromra növelte az előnyét a félidő végéig. A szünetben megtartott rögtönzött válságtanácskozás átmenetileg megtette hatását, mert nemhogy megállítottuk az ellenfelet, de egy Szesze-Köpci összjáték után közelebb is kerültünk hozzájuk. Sajnos ez a periódusunk csak nagyjából tíz percig tartott, utána már csak egy MMA jelenetre (2x2 perc díjazással),és egy gólváltásra (részünkről ismét Szesze-Köpci kooprodukció) futotta a csapatok erejéből és idejéből. Összességében ismét bebizonyosodott, hogy bár a mi korunkban már tíz perc keménység is dicséretes dolog, de a pályán egy hasonló játékerőt képviselő ellenféllel szemben csak erre elég.

2015.10.09. FC KAU - Istiván Autó 5-0 (1-0) 

IA: Dervalics-Anek,Ambrus,Hajdu,Marosi,Szendrei,-Horváth
(+Simon,Mismás civilben)

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött Hanusz Zsolti emlékére, akivel sok szép percet töltöttünk együtt a pályán és a fehér abrosz mellett is, de aki sajnos már csak az égi lelátóról figyelhet tovább bennünket.


Az "autós találkozóra" fogyatkozó létszámmal (és eséllyel) készültünk, de az első játékrészben egy megingásunkat kivéve jól tartottuk magunkat. Persze a szerény hátrány ellenére érződött, hogy ellenfelünk gyorsaságával nem tudunk versenyezni, és kósza lövéseink és meddő szabadrúgásaink sem kecsegtettek sok sikerrel. A második játékrészben ez utóbbin változtatni tudtunk, de sajnos a támadójátékunk feljavulása a kimaradt ziccerek miatt nem hozott eredményt, ugyanakkor a fellazuló védekezésünk esélyt adott (nem is egyet) ellenfelünknek a gólszerzésre, amihez ráadásul még mi is további segítséget nyújtottunk. Összességében három odaajándékozott góllal és ennyi kihagyott helyzettel nem volt esélyünk a jó játékerőt képviselő és frissebben mozgó ellenfelünkkel szemben, aki így könnyű, de túlzott különbségű győzelmet arathatott.

2015.10.02. Hidrofilt - Istiván Autó 4-1 (2-1)

IA: Dervalics-Anek,Ambrus,Kapuvári,Szendrei,Marosi-Hajdu,Horváth
(+Szerdahelyi,Simon,Mismás civilben)

G: Kapuvári

Csapatunk jóindulattal is csak átlagosnak mondható teljesítményt nyújtott, hiába szereztünk vezetést (gp.: Köpci), ellenfelünk gyors és pontos játékával egyértelmű és megérdemelt győzelmet aratott. (Részletesebb tudósítás -nem a vereség miatt- most nem telik tőlem Sírós .)

2015.09.18. Istiván Autó - Kustán és társa 2-2 (0-0)

IA: Matola-Tomasics,Horváth,Hajdu,Marosi,Anek-Ambrus
(+Dervalics teljes sportszerelésben)

G: Ambrus, Horváth

A már csak nyomaiban presztizsmeccsnek számító találkozóra az idény eddigi legfoghíjasabb keretével álltunk ki. Igaz ellenfelünknél is jópár hiányzó akadt, így talán nem csoda, hogy nem túl színvonalas játékkal kezdtek a csapatok. A kevés futás és sok pontatlanság miatt nem bővelkedtünk helyzetekben, ezért nem volt meglepő az első félidő gólmentessége. A második játékrész elején végre sikerült kihasználnunk egy védekezésbeli figyelmetlenséget: Guriga jó helyzetfelismeréssel egy oldalberúgásból az előrenyomuló Köpci elé tálalt, aki élt a lehetőséggel. Ellenfelünk ezután megpróbált rákapcsolni, ami először (egyébként a meccs végéig megmaradó) mezőnyfölényben, majd gólban is megmutatkozott. Ebben az időszakban már kontrákat követően előttünk is adódtak (rendre kimaradó) lehetőségek, az újabb gólunk viszont ellenfelünk nagy dekoncentrációs hibájából született: ismét Guriga ismerte fel a lehetőséget és passzolt oldalberúgásból a kapu előtt üresen hagyott Fürtihez, aki a kapufával is kényszerítőzött, mielőtt a hálóba passzolt volna. Sajnos a győzelem így sem sikerült, mert nem sokkal a lefújás előtt ellenfelünk nyomása egy jól eltalált lövés formájában eredményt hozott, míg közvetlenül a sípszó előtt nekünk sokkal könnyebb helyzetből sem sikerült (a mérkőzésen már nem először) betalálnunk. Összességében a két visszafogott teljesítmény nyújtó csapat találkozóján a lehetőségek és a mérkőzés alakulása miatt bosszankodhatunk ugyan,de a játék összképe alapján nem igazságtalan a végeredmény.

 

2015.09.11. Istiván Autó - Sympatic 2-1 (2-0)

IA: Matola-Tomasics,Ambrus,Hajdu,Kapuvári,Anek-Szendrei,Horváth,Marosi
(+Dervalics teljes sportszerelésben, Szerdahelyi civilben)

G: Tomasics, Szendrei

A tavaszi meccsünkön mutatott reménytelen játék és az annak megfelelő eredmény után ezúttal a visszavágás reményével és szinte teljes aktív keretünkkel készültünk a mérkőzésre. A kezdés ennek megfelelően alakult, öt perc alatt több helyzetet alakítottunk ki, mint  tavasszal az egész találkozón. Igaz a szépen kidolgozott akciók végén eleinte kimaradtak a lehetőségek, de aztán egy állított szituáció végén már nem kegyelmeztünk: Kapesz begurított szögletét követően Toma a kapust (és némileg minket is) meglepve nagy erejű, parádés lövést küldött a jobb alsóba. A vezetés után továbbra is domináltunk és ezzel hibára kényszerítettük ez ellenfelet, akinek a kapusa egy rossz ütemű kimozdulás után kétségbeesetten nézte, amint Guriga átemeli felette a labdát, és noha egy védő fejjel még megakadályozta a közvetlen gólszerzést, de a megpattanó labdát pillanatnyi gólfelelősünk, Szesze az árván maradt kapuba fejelte. A szinte hibátlan első félidőnk után várható volt némi visszaesés, de arra azért nem számítottunk, hogy a Sympatic szinte teljesen beszorít bennünket. Záporoztak a lövések, de kapusunk és a szerencse segítségével jó ideig őriztük a kétgólos előnyt, sőt egy-egy ellentámadásból akár növelhettük is volna azt. Végül egy távoli lövés után végül kapituláltunk, de aztán a hátralévő időben harcos védekezéssel sikerült megtartani a megmaradt előnyt. Összességében az első félidőben játékban, a másodikban küzdőképességben mutattunk kiemelkedőt, ennek köszönhető az értékes siker.

2015.09.04. Istiván Autó - Tungsram 2-2 (0-2)

IA: Dervalics-Tomasics,Ambrus,Hajdu,Kapuvári,Anek-Szendrei,Horváth,Marosi
(több csapattárs sem civilben, sem sportöltözetben nem jelent meg Vigyor)

G: Szendrei, öngól

Az őszi rajton a velünk hasonló játékerőt képviselő Tungsrammal  találkoztunk és a némileg tartalékos felállás ellenére bíztunk a tavaszi siker megismétlésében. Az első percek játéka alapján erre nem sok reményünk lehetett, ebben az időszakban gyakorlatilag több volt a bedobás, mint a jó passz (szerencsére ez mindkét csapatra vonatkozott). Az idény eleji formát ellenfelünk vetkőzte le először, több veszélyes kísérletükre mi csak egy  (igaz bődületes, ballábas) kapufával tudtunk válaszolni. Később némileg feljavultunk, de igazi lövések helyett csak a lehetőségek miatti bosszankodás jutott. Ez még növekedett is a félidő utolső negyedében, amikor rövid időn belül két gólos hátrányba taszítottuk magunkat. Először egy vitatott sarokrúgás utáni szituáció után (ellenfelünket ezért nem fogják Fair play-díjra felterjeszteni), majd egy elvesztett labdát követően kellett kapusunknak maga mögé nyúlnia. Ekkor nem úgy nézett ki, hogy lesz innen visszaút, de mégis ez történt. A második játékrészt "sorcserével" kezdtük, és még minket is meglepő módon ez hozta meg az eredményességet. Előbb Guriga pont megfelelően meredek indítását lőtte Szesze olyan magabiztosan a hálóba, hogy azt még hasonmása, 6. Lenin is megirigyelte volna a Néva partján, majd Maxa a Guriga elől kétségbeesetten menteni igyekvő védővel fejeltetett öngólt egy hosszú indítás után. A találkozó hátralévő (nem is kevés) perceiben ugyan mindkét együttes próbálkozott, de egyiküknek sem sikerült döntésre vinni a dolgot. Összességében egy változatos, eseménydús meccsen igazságos pontosztozkodás született.

2015.06.12. Istiván Autó - Zala Volán 2-2 (2-1)

IA:Matola-Tomasics,Ambrus,Hajdu,Anek,Szendrei-Horváth,Marosi,Mismás

G: Szendrei,Horváth

A záró mérkőzésre ismét némileg felforgatott csapattal álltunk ki. Ennek ellenére a kezdés sikeres volt, hiszen egy gyors támadás végén Guriga labdáját Szesze magától értetődő természetességgel vágta a léc alá. A folytatás is hasonlóan eredményes lehetett volna, de a kidolgozott kb. féltucatnyi helyzetünket mind kihagytuk. A törvényszerű válasz nem maradt el, a pályán konferenciabeszélgetést folytató hátvédeink asszisztálása mellett ellenfelünk kiegyenlített. Nem sokáig maradt ez az állás, mert bosszúnk Fürti sistergős bombája képében védhetetlenül zúdult rájuk. Mint kiderült ez volt a szezonzáró találatunk (az elsőhöz hasonlóan nem volt csúnya :), hiszen fordulás után már csak a volánosok voltak eredményesek (szerencsére csak egyszer), mikor a laposan tűző nap és az ezzel nem túl jó barátságban lévő kapusunk révén kiegyenlítettek. Ez a játékrész egyébként is inkább róluk szólt, elfáradó csapatunk már kevesebb helyzetet alakított ki, miközben néha csak kapkodtuk a fejünket a kapunk előtt. Összességében egy az első félidőben eldönthető és gálamérkőzéssé alakítható meccsen végül meg kellett küzdenünk az egy pontért is.

2015.06.10. FC KAU - Istiván Autó 4-2 (3-2)

IA:Dervalics-Szerdahelyi,Ambrus,Hajdu,Anek,Szendrei-Horváth,Tomasics

G: Szendrei,Hajdu

Két hiányzóval és egy visszatérővel készültünk a veretlen "autós" vetálytárs elleni rangadóra. Kezdésként egész jó iramú és harcos küzdelem bontakozott ki. A vezetést mi szereztük meg, egy ellenakció során Guriga jó ütemben jobbra tett labdáját Szesze biztos lábbal lőtte a jobb alsóba. Sajnos a válasz nem késett soká és duplán érkezett, ráadásul egy fejes és egy szöglet után így már hátrányba is kerültünk. A továbbra is nyílt és mindkét oldalon több lehetőséget is hozó találkozó nem sokára ismét döntetlenre állt, Guriga az ellenfél egész védősorával a nyakán szerzett szép szólógólt. A félidei szünet előtt azonban bekövetkezett az, ami végül a mérkőzés végkimenetele szempontjából döntő jelentőséggel bírt, egy ritkán látható balszerencsés potyagóllal ismét hátrányba és lépéskényszerbe kerültünk. Ennek jegyében a második játékrészben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, de sajnos nem jártunk eredménnyel, sőt egy eladott labdából ellenfelünk bebiztosíthatta győzelmét. Összességében a másodosztály szintjét jelentősen meghaladó színvonalú, kiegyenlített játékot hozó mérkőzésen egy szerencsétlen momentum pecsételte meg sorsunkat.

2015.06.05. Istiván Autó - Magic Gold 6-1 (3-0)

IA:Dervalics-Szerdahelyi,Ambrus,Hajdu,Anek,Kapuvári-Szendrei,Marosi,Horváth

G: Hajdu 2, Szendrei 2, Kapuvári 2

Szakmai szempontból szinte értékelhetetlen mérkőzést játszottunk, ezért a részletes beszámolótól most eltekintenék. A történeti hűség kedvéért következzen a gólok kronológiája, majd egy rövid összegzés.

1-0: Kapesz (gólpassz: Guriga)
2-0: Kapesz (gp: Guriga)
3-0: Guriga (gp: Pityu)
3-1
4-1: Szesze (gp: Kapesz)
5-1: Guriga (gp: Pityu)
6-1: Szesze (gp: Pityu)

Összességében olyan meccsen arattunk magabiztosnak tűnő győzelmet, amelyen a helyzetek alapján akár harminc gól is eshetett volna, ráadásul mindez egyenlő elosztásban.
ui.: Említést érdemel hogy hosszú idő után illusztris vendéget üdvözölhettünk, az Egri-borvidék képviselője személyében, akinek ráadásul még kitűnő megmozdulása is akadt (amikor a büfében rendezte az egész számlát).

2015.05.29. Istiván Autó - Cavinton 7-2 (3-2)

IA:Matola-Szerdahelyi,Ambrus,Hajdu,Anek,Marosi-Kapuvári,Szendrei,Horváth

G: Hajdu 4,Anek 2,Ambrus

A remélhetőleg felfelé tartó csapatunknak ebben a fordulóban egy a tabellán előttünk álló, de legyőzhető csapat jutott ellenfélül. Ennek megfelelően viszonylag gyorsan kétgólos előnybe kerültünk: előbb Guriga harcolt ki, majd értékesített egy büntetőt, majd ugyanő adott gólpasszt az ismét a támadósorban tevékenykedő Pityunak. Hamar jött azonban a hidegzuhany, ellenfelünk rövid időn belül kiegyenlítet. Ugyanakkor érződött, hogy támadójáték terén jó napot fogtunk ki és ez a továbbiakban szerencsére realizálódott is. Még az első félidőben visszavettük a vezetést: Köpci meredek indítását Guriga becsúszva juttatta a hálóba. A fordulás után pedig csak rövid ideig volt még kérdés a meccs kimenetele, egészen addig, amig Guriga egy jól eltalált lövéssel kettőre növelte az előnyt. Ezt követően ellenfelünk kissé hitehagyottá vált, mi pedig formás támadásokat vezetve sorra lőttük a gólokat: a további találatokon Köpci, Pityu és Guriga osztozott (Pityu, Guriga és Maxa asszisztálása után). Összességében egy kissé nehezebbre, de gólgazdagra sikerült első félidőt követően szép támadásokat vezetve magabiztos győzelmet arattunk.

2015.05.15. Istiván Autó - Hidrofilt 3-3 (1-0)

IA:Matola-Szerdahelyi,Ambrus,Hajdu,Kapuvári,Anek-Marosi,Szendrei,Horváth

G: Hajdu,Szendrei,Ambrus

Az elmúlt fordulók vesszőfutásai után "javításra alkalmas" ellenféllel találkoztunk. Elvileg legerősebb összeállításunkban álltunk ki, igaz némi csavarral a felállásunkban. Ez a mérkőzés elején nem volt túl hatékony, hiszen ellenfelünk dominált, sokszor csak egy utolsó pillanatban blokkoló védő, vagy kapusunk bravúrja mentett meg bennünket a góltól. A félidő végén viszont váratlanul mi szereztük meg a vezetést: ritka kontráink egyike során Kapesz robogott el a bal oldalon, beadását pedig Guriga biztos lábbal értékesítette. Szünet után a vezetésünk által szerzett helyzeti előnyünket kihasználva már több lehetőségünk is adódott (igaz ellenfelünknek is), második gólunkhoz mégis az ellenfél kapusa is kellett, aki mentésként a labdáért harcosan igyekvő Szeszére rúgta a labdát, ami így kötött ki a hálóban. Sajnos a megduplázott előnyünket rövid ideig élvezhettük, mert egy fejes!góllal szépített a Hidrofilt. Szerencsére hamar visszaállítottuk a különbséget: egy bal oldali szabadrúgás során Pityu tolta jó ütemben Köpci elé a labdát, akinek lapos lövése a lábak között utat talált a kapuba. Jó esetben ilyen szituációban egy erős csapat lehozza a meccset, mi viszont hagytuk, hogy szó szerint lebombázzanak bennünket. Előbb egy középről meglőtt (és némileg irányt változtató) löket vágódott a hálónkba, majd az utolsó percben egy "életébensohatöbbetigyelnemtaláló" jelzőjű bomba detronizált bennünket. Összességében a játék képe alapján igazságos, a mérkőzés menete alapján számunkra inkább bosszantó eredmény született.

2015.04.24. Kustán és Tsa - Istiván Autó 5-0 (3-0)

IA:Matola-Szerdahelyi,Anek,Hajdu,Kapuvári,Ambrus-Marosi,Szendrei,Horváth,Mismás

Nem szeretnék siratóéneket írni, így inkább ajánlom az előző mérkőzés összefoglalását, a részletek pedig valószínűleg a következő Benny Hill Show-ban fognak feltűnni.

2015.04.17. Sympatic - Istiván Autó 3-0 (1-0)

IA: Dervalics-Szerdahelyi,Anek,Hajdu,Marosi,Ambrus-Horváth

Az egész heti "háváj" idő után természetesen esős, szeles időben és több helyen is változó kerettel készültünk a második fellépésünkre. A meccs (és a büfé) előtt reménykedve néztünk a pálya felé, hátha nem is kell játszani, de természetesen erre kevés esély volt. Maga a mérkőzés aztán azt az eredményt hozta, mintha tényleg ki sem álltunk volna. Ami még nagyobb baj, hogy a látvány is ilyen volt. A meccs első félideje azzal telt, hogy a középen villámgyorsan elvesztett labdáink után próbáltuk az ellenfél kontráit hatástalanítani. Ez eleinte még sikerült "legstabilabb" hátvédünk és kapusunk jóvoltából, de a nagy számok törvénye alapján ellenfelünk még a félidő előtt megszerezte a vezetést. A második játékrész úgy kezdődött mintha nem is mi lettünk volna hátrányban, ellenfelünk folyamatosan támadásban volt. Talán ennek is köszönhető, hogy volt talán három perc, amikor kapuralövésig, sőt helyzetig (!) is eljutottunk. Azonban az egyenlítés nem sikerült, ezért kénytelenek voltunk mi kezdeményezni, ami viszont az első félidei állapotokat hozta vissza. Ha lehet még pontatlanabbak lettünk, ráadásul a kontrákat sem tudtuk már egyáltalán megállítani, ellenfelünk szinte válogathatott, hogy melyik helyzetét használja ki. Szerencsénre csak két újabb alkalommal éltek a lehetőséggel, ezért megúsztuk a még nagyobb zakót. Összességében egy pillanatig sem volt reális esélyünk még az egy pont megszerzésére sem.

2015.04.10. Istiván Autó - Tungsram 2-1 (1-0) (Senior II. osztály)

IA: Matola-Szerdahelyi,Anek,Kapuvári,Hajdu,Marosi-Szendrei,Horváth

G.: Marosi,Hajdu

Az első osztálytól való búcsú után jóval nyugodtabban és bizakodóbban indulhattunk neki az idei évnek. Elsőre azonban éppen a velünk együtt a felsőházból kipottyanó Tungsram akadt az utunkba, vagy ahogy az új kesztűjét avató kapusunk fogalmazott: "igazi csoportrangadó" várt ránk. Ennek megfelelően kemény és koncentrált játékkal indított mindkét gárda. Szerencsére mi kaptuk el hamarabb a fonalat és egy bal oldali Kapesz elfutás után Maxa ballábas névnapi lövésével megszereztük a vezetést. Ellenfelünket ez csak feltüzelte, de vehemensebb támadásaiknak az lett a vége, hogy kontrákból rendre mi kerültünk helyzetekbe, azonban ezeket sorra elhibáztuk, elszalasztva a mérkőzés eldöntésének lehetőségét. A második játékrészben aztán már nosztalgiával gondolhattunk az előző időszakra, hiszen a Tungsram nagy nyomás alá helyezett bennünket, a védekezés mellett már nem sok energiánk maradt a támadásokra. Ennek ellenére mégis növelni tudtuk az előnyünket, mikor Guriga szemfülesen és határozottan labdát szerzett, és ha elsőre nem is, másodikra már mattolta a kapust. Sajnos a szépítés nem sokat váratott magára, ellenfelünk játékosa egy hasonló helyen, de szabálytalanul szerzett  (a spori mérkőzés utáni nyilatkozata szerint: "ha lefújom, akkor már nagyon haragudtak volna) labdát csőrözött a jobb felsőbe. A meccs hátralévő részében továbbra is a küzdelem dominált, de gólt egyik csapat sem tudott már elérni. Összességében egy élvezetes, küzdelmes mérkőzésen, amíg erővel bírtuk, addig játszottunk, aztán pedig küzdöttünk, így a végén jogosan örülhettünk a három pontnak.

2015.02.14. II. Kustán és Társai Öregfiúk Torna

Eredményeink:

Csoport:

IA - Kustán és Tsai 0-0
IA - Gelka 1-2
IA - Mu-Vill 0-2
IA - BSL 2010 2-0
IA - Blackburry 0-5

Csapattagok: Matola,Dervalics,Szerdahelyi,Tomasics,Hajdu,Kapuvári,Szendrei,Ambrus,Horváth L.,Marosi valamint Szomjas (vendég) 

 

2015.01.24. VI. Deme Richárd Emléktorna

Eredményeink:

II. csoport:

IA - Blackburry 1-0
IA - Belezna 1-0
IA - Olajbányász 1-1
IA - Calcio Jovis 0-4
IA - Oportó 1-2

7. helyért: IA - Tintahal 1-3

Csapattagok: Matola,Szerdahelyi,Tomasics,Hajdu,Kapuvári,Szendrei,Anek, valamint Csetei,ifj,Kapuvári (vendégművészek)

A tornáról részletes leírás itt található:
http://www.zalaifoci.hu/tartalom/cikk/287182_deme_richard_emlektorna

 

2014.11.05. Puncs - Istiván Autó 7-0 (4-0) (I. osztály)

IA: Dervalics-Anek,Szerdahelyi,Kapuvári,Hajdu,Szendrei-Horváth,Tomasics

Az utolsó szalmaszálnak tekinthető mérkőzésünk alakulásának részletes leírásától most eltekintenék, a szép sorban bekapott gólok száma önmagáért beszél.
Összességében az egész szezonunkat leíró jellegzetességek domborodtak ki ezúttal is: tétovázó, kihagyó védekezés, pontos passzoktól mentes támadásépítés, mozgásbeli és gondolkodásbeli lassúság, testi kontaktusok kerülése.
Az osztály csapatainak többsége a fontos játékelemek mindegyikében előttünk jár. Ezeket a hátrányokat egy-egy félidő, vagy akár meccs erejéig képesek vagyunk ellensúlyozni, de a bajnokság végén le kell vonnunk a szomorú konklúziót: nem érdemtelen és igazságtalan a búcsúnk az első osztálytól.

2014.10.31. Tungsram - Istiván Autó 3-1 (1-1) (I. osztály)

IA: Dervalics-Anek,Szerdahelyi,Szendrei,Ambrus,Horváth-Kapuvári,Marosi

G: Anek

Egy fordulóval a vége előtt sorsdöntő mérkőzésre készültünk, amelyen gyakorlatilag bebiztosíthattuk volna a bentmaradásunkat. Kár, hogy ezt a csatát csapatunk legjobbja csak lélekben segíthette, de a feladat nélküle sem számított megoldhatatlannak. Ennek igazolására jól is kezdtünk, egy szabadrúgásnál Köpci az óvatosan odalopakodó Pityu elé tolta a labdát, akinek lapos lövése utat talált a hálóba. Hamar érkezett azonban a válasz. Az első meleg szituációt még megúsztuk, mikor egy véleményes hetest kapusunk hárított, de rövidesen már ő is tehetetlen volt egy az ellenfélről közelről bepattanó labdánál. A félidő további része sem alakult a szánk íze szerint, eléggé pontatlanok voltunk, de ezzel együtt még a meccsben maradtunk. Nem úgy a második játékrész elején, amikor az ellenfél előbb egy jó lövéssel előnyt szerzett, majd egy kontrából növelni is tudta azt. A meccs utolsó negyedében még tettünk pár kísérletet a felzárkózásra, ekkor már helyzetekig is eljutottunk, de a célzással ezúttal nem volt szerencsénk. Ráadásul erre az időszakra esett egy újabb (ezúttal vitathatatlan) hetes megítélése ellenünk, amit kapusunk újabb bravúrral hárított, az eddigi tapasztalatok szerint ezzel az összeomlástól és a nagyobb különbségű vereségtől mentve meg bennünket. Összességében ezen a fontos meccsen rosszabbik formánkat futottuk, a meccs fordulópontjaiból szerencsétlenül jöttünk ki, ezáltal az eredmény teljesen reálisnak mondható.

2014.10.10. Mu-Vill - Istiván Autó 4-2 (2-1) (I. osztály)

IA: Dervalics-Anek,Szerdahelyi,Szendrei,Hajdu,Horváth-Marosi

G: Hajdu 2

Talán már említést sem érdemelne, hogy ismét teljesen esetleges összetételben tudtunk kiállni a mérkőzésre, de mivel a bajnokság pillanatnyilag legjobb csapatával kellett szembenéznünk, ez nem sok jót ígért. A gondjaink csak nőttek, amikor röviddel a kezdés után sikerült egy öngóllal is megtámogatni az ellenfelet. Talán még mi is meglepődtünk, hogy ezután nem a szokásos összeesésünk következett. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy Pityu egy interkontinentális méretű passzal helyzetbe hozta a másik kapu előtt egyedül hagyott Gurigát, akit lá

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 12
Heti: 138
Havi: 510
Össz.: 88 730

Látogatottság növelés
Oldal: Beszámolók/kispálya
Istiván Autó FC és a KK Péntek 18 Futball Társaság oldala - © 2008 - 2018 - kk-pentek.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »